Demantij na intervju Zlatke Kundid

7.7.2022. 9:15:45

Nastavno na objavu Šibenskog lista  i novinarke Davorke Blažević u kojoj glavnu ulogu ima gospođa Zlatka Kundid već poznata ličnost iz medijskog prostora i društvenih mreža bez imalo uzbuđenja objavljujemo kratki demantij na cjelokupni intervju koji je u najmanju ruku apsurdan. Čak nije ni očajnički jer navedena gospođa odavno priča nelogičnosti.
Zapravo koliko god je fokus na Zlatku Kundid toliko je bitan pretendenciozan naslov u režiji novinarke Blažević. Svjesni smo da "vrući naslovi" prodaju novine, ali ipak treba postojati novinarska etičnost da taj naslov treba biti barem blizu istine. Svaki novinar koji nešto objavi treba imati takta na koji način to radi. Jer na ovaj način stavlja Zajednicu sportova u nepovoljan položaj ispred javnosti, a dokumentacija je davno potvrdila što je istina. Uz dužno poštovanje prema navedenoj dokazanoj novinarki smatramo da nije primjereno jer čitajući cijeli intervju sigurni smo da je mogla odabrati bolji uvod.


Kundid kaže: Tisuće kuna trošile su se na orade, palačinke, "atrij"...
Odgovor:
Iz navedene dokumentacije, financijskih izvještaja Zajednice jasno je vidljivo u rashodima da je Zajednica u  zadnje dvije godine potrošila  manje od 2.000,00 kuna na trošak  reprezentacije što dovoljno govori o kolikoj skromnosti se radi, a sigurno bi trebalo biti više s obzirom koliko Zajednica doprinosi sportu u Šibensko-kninskoj županiji.

Kundid ističe da je poseban kuriozitet da natječajni postupak za distribuciju novca ne provodi Županija nego samostalno Zajednica sportova.
Odgovor:
Prema Zakonu o sportu (članak 48, stavak 3 i članak 76) propisano je da natječajne postupke Programa javnih potreba u sportu predlažu i provode Zajednice sportova. 
Žalosno je da gospođa koja je bila viša savjetnica za sport, kulturu i mlade u županiji to ne zna, a to joj je bio dio posla.
Ostalo izrečeno od strane gospođe Kundid nemamo potrebe komentirati jer pravno je dokazano da u Zajednici nije bilo nikakvih kriminalnih radnji nego sitnih administrativnih propusta koji ne podliježu sankcijama i koji su na vrijeme otklonjeni. U prilog tome ide normalno funkcioniranje Zajednice i redovne isplate od strane Šibensko-kninske županije i konačno Zajednice prema krajnjim korisnicima.
Sigurni smo da u današnje vrijeme za kvalitetan kadar stručnih ljudi koji su prepoznati svojim radom uvijek ima posla. Tako da ne sumnjamo da će se stručnost gospođe Kundid vrlo brzo prepoznati na tržištu rada.

Zajednica sportova Šibensko - kninske županije