Ne(e)tWORK projekt | Ekološka udruga Krka Knin

23.3.2022. 15:12:26

Nastavno na zamolbu gospođe Perine Pribilović, koordinatorice aktivnosti Ekološke udruge "Krka" Knin ispred Zajednice sportova grada Šibenika Želimo vas upoznati sa provođenjem projektNe(e)tWORK kojega provodi Ekološka udruga Krka Knin. Objava u nastavku namijenjena kao bi svi zajedno doprli  do onih mladih NEET-ovaca  kojima bi mogli pomoći u edukaciji i pronalasku posla.

                                                                                                                                       Zajednica sportova Šibensko - kninske županije
                                                                                                                                       Ante Tanfara, glavni tajnik


OBJAVA:

 

Namijenjen je mladim osobama u dobi od 18 do 29 godina, koje su nezaposlene, neaktivne i trenutačno se ne obrazuju, ne educiraju te nisu u evidenciji Zavoda za zapošljavanje (imaju NEET status – not in Employment, Education or Training).

 

Plan je: u 24 mjeseca “NEET” skupini omogućiti besplatno sudjelovanje na verificiranim programima obrazovanja, radionicama „mekih“vještina te im osigurati uslugu mentorstva (CISOK, psiholog karijere, osobni planovi, savjetovanja...). Cilj je, najmanje 12-ero neaktivnih mladih obrazovati, osnažiti, približiti tržištu rada te u konačnici sretno zaposliti!

 

Projekt se provodi od 12.7.2021. do 12.7.2023. u cijeloj Šibensko-kninskoj županiji u partnerstvu s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, područni ured Šibenik te sa Centrom za socijalnu skrb Knin.

 

Ne(e)tWORK je vrijedan 1.598.100,00 kuna i sufinanciran je iz Europskog socijalnog fonda u sklopu Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020. Dio je velikog pozivnog natječaja „Pronađi me!” - za provedbene aktivnosti dosega i obrazovanja neaktivnih mladih osoba u NEET statusu, za kojega je u cijeloj Hrvatskoj osigurano čak 50 milijuna kuna, namijenjenih za provedbu 31 projekta.

 

Prema recentnim podacima Eurostata, u prosjeku, u Europi ima oko 20 % neaktivnih mladih. Zbog čega Europska komisija zahtijeva i od Hrvatske - da do 2027. godine, upravo u NEET-ovce uloži barem 10% sredstava iz Europskog socijalnog fonda.

 

Ovim putem Vas molimo da ovu obavijest istaknete na vašim web stranicama, društvenim mrežama i oglasnim pločama te je tako podijelite sa sugrađanima - ne bi li se informirali o besplatnim mogućnostima koje im se nude.

Pozovite, molimo Vas,  mlade od 18 do 29 godina, koji su nezaposleni, neaktivni, trenutačno se ne obrazuju i nisu u evidenciji Zavoda za zapošljavanje - da nam se jave! Mi ćemo im pružit pomoć i edukaciju u skladu s njihovim potrebama i našim mogućnostima.

 

Neka nam pišu na e-mail adrese:

maja.bodon@eu-krka-knin.hr   ivana.radic@eu-krka-knin.hr  perina.pribilovic@eu-krka-knin.hr

ili nazovu na telefon: 022 664 608.

Više na stranicama:

https://www.eu-krka-knin.hr/euprojektimain/neetwork/808-pocetak-eu-projekta-neetwork

https://www.eu-krka-knin.hr/euprojektimain/neetwork/811-kratak-opis-projekta-neetwork